علت کف کردن عسل

سه شنبه ۰۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰ تعداد بازدید : 283

اگر شما هم از مصرف کنندگان دائمی عسل هستید و به صورت روزانه عسل مصرف می کنید احتمالا در هنگام باز کردن ظرف عسل با کف سفید رنگ روی عسل رو به رو شده اید.

کف کردن یک لایه روی سطح عسل دلیل بر خرابی عسل نیست. در این مقاله ما دلایل علمی کف کردن عسل را بررسی می کنیم.

دلیل مهم کف کردن عسل

دلیل به وجود آمدن کف روی عسل یک فرآیند طبیعی است که با گذر زمان تشکیل می شود. با گذر زمان عسل طبیعی متبلور شده و حباب ها روی عسل تشکیل می شود. این فرآیند دلیل به وجود آمدن لایه ای سفید رنگ روی عسل می شود.

با دیدن این لایه سفید روی عسل مطمئن شوید به عسل هیچ گونه حرارت مستقیمی داده نشده و خواص عسل حفظ شده است.

علت تشکیل حباب در عسل

برای از بین نرفتن کیفیت، عسل بصورت غیر مستقیم کمی حرارت می بیند تا امکان بسته بندی آن راحت تر باشد در حین نقل و انتقال به ظرف های بزرگ، غلظت یا ویسکوزیته ی بالای عسل به مرور باعث جمع شدن حباب های هوا در آن شده و باعث تشکیل حباب در عسل می شود.

به تدریج این حباب تبدیل به کف سفید شده و در سطح رویی عسل و داخل ظرف باقی می ماند. البته مصرف این عسل و کف آن هیچ گونه ایرادی ندارد و جای نگرانی نیست!

کف سطح عسل نشان دهنده بی کیفیتی عسل است؟

به لحاظ علمی وجود این لایه سفید رنگ کف مانند سه دلیل اساسی دارد:

کف حاصل از شهد گل

داخل شهد گیاهان، موادی به نام ساپونین وجود دارد که این مواد خواص درمانی و دارویی زیادی هم دارند و به طور طبیعی کف تولید می کنند. در عسل های خاصی همانند عسل کنار وجود بیشتری دارد این مواد در شهد گل ها و در ادامه در عسل به وجود می آید.

حتی در زمان برداشت کردن عسل نیز خیلی از کندو داران با این صحنه مواجه اند که در سطح حلب ها و دبه ها کاملا یک لایه کف تشکیل شده است.

این نوع کف نیز هیچ مشکلی ندارد و نشان از بی کیفیتی عسل نیست. نکته مهم این است که این کف خاصیت دارویی ویژه ای دارد و با خیال راحت این کف را می توانید مصرف کنید.

کف حاصل از ترشیدگی و تخمیر عسل

عسل یک ترکیب بسیار ویژه است که فساد ناپذیری بالایی دارد و شاید اگر در شرایط مناسب نگهداری شود مدت ها سالم بماند اما دلیل اصلی ترشیدگی و بوی بد عسل که باعث می شود طعم و مزه آن هم تغییر کند آب و رطوبت بالاست.

عسل مناطق مرطوب و یا عسل های نارس و درکل عسل هایی که رطوبت بیش از ۲۰ درصد دارند احتمال تخمیر بیشتری دارند در اثر تخمیر، قند موجود در عسل به اسید و دی اکسید کربن تبدیل می شود به صورت یک لایه کف مانند در سطح بالایی عسل قرار می گیرد و به تدریج عسل فاسد می شود.

این نوع کف بر خلاف دو نوع دیگر بوی تند، ترش مانند و اسیدی دارد. در این حالت به تدریج کل عسل فاسد می شود و بوی ترشیدگی زیادتر شده و دیگر امکان مصرف ندارد.

کف حاصل از فرآیند بسته بندی عسل

عسل یک محلول غلیظ است. در هنگام پر کردن ظرف عسل ذرات هوا وارد بسته بندی عسل شده و به مرور زمان روی سطح عسل جمع شده و به صورت یک لایه سفید کف مانند ظاهر می شود.

باید بدانید که این کف دلیلی بر کیفیت پایین عسل نیست و عسل کاملا قابل مصرف است و هیچ مسئله ای  ندارد اگرچه که باید در پروسه بسته بندی عسل ملزومات مربوطه آن کاملا رعایت شود تا این مشکل برطرف شود چون در مشتری پسندی آن موثر است.

دلیل کف کردن عسل کنار + خواص 

عسل کنار کف می‌ کند و در برخی مناطق عسل را به صورت کف کرده مصرف می‌ کنند و در برخی مناطق دیگر اعتقاد بر این است که عسلی که کف می‌ کند مرغوب نیست. علت وجود این کف به خواص خود گیاه کنار باز می‌گردد و ارتباطی با کیفیت عسل ندارد.

ساپونین موجود در عسل کنار عامل ایجاد این کف است. ساپونین ماده ای است که در سفیده تخم مرغ نیز وجود دارد و دلیل کف کردن آن نیز می‌شود. باید بدانید که ساپونین ارزش غذایی و دارویی بالایی دارد. پس وجود این کف نه تنها نشان دهنده عدم کیفیت عسل نیست، بلکه دلیلی برای اثبات طبیعی بودن آن است.

خواص کف عسل کنار مربوط به ساپونین موجود در آن می باشد که در مصارف بهداشتی و آرایشی نیز کاربرد دارد و مصرف آن همراه با عسل توصیه می شود.

نظرات
  • علت کف کردن عسل